Gyermeknap

Minden év júniusának elején félnapos, hagyományőrző, jótékonysági, az óvoda alapítványán keresztül a csoportokat támogató Gyermeknapot szervezünk.

A mostani-, régi- és jövendő óvodások együtt élvezhetik ezt a szép napot. A régi óvodások nosztalgiázhatnak, találkozhatnak óvodánkban maradt barátaikkal, a mostaniak jól érezhetik magukat, a következő tanév kis óvodásai ismerkedhetnek új környezetükkel.

A gyermekek a nap legnagyobb részét az óvodában töltik el, ezért nem mindegy, hogy hogyan!!! A családok lehetőségei a kirándulásra, színház-, múzeum-látogatásra, egyéb programokon való közös részvételére anyagi helyzetüktől nagymértékben függővé váltak. Hagyományos, elsősorban a körzetünkben élő gyermekeknek szóló gyermeknapunkat – mely a családok számára ingyenes – igyekszünk színvonalassá tenni.

Egész nap folyamatosan zajlanak a programok. Délelőtt általában jelenlegi óvodásaink adnak ízelítőt az eltelt tanév tevékenységeiből (zenés-torna, körjátékok, mese-dramatizálások, stb.), az óvodánkban folyó külön programokon megszerzett ismereteikről (néptánc, cselgáncs, nyelv, zenés-torna). Volt óvodásaink (akik gyakran már felső tagozatosok vagy középiskolások) is fellépnek zenei, zenés-táncos, mozgásos műsorszámaikkal. Segítségükkel így is tartjuk a kapcsolatot a kerület általános iskoláival, pedagógusaival.

Néha sikerül megnyernünk célunknak hivatásos művészeket is, akik jelképesnek mondható összegért színvonalas műsorukkal szórakoztatják a résztvevő gyermekeket és felnőtteket is.

Amikor ez nem sikerül, akkor óvodánk dolgozói és családtagjai bújnak a tőlük szokatlan szerepekbe, hogy ezt a furcsaságot kihasználva mosolyt és jókedvet varázsoljanak – legalább erre az időre – a mindennapos rohanásban elfáradt családok tagjainak arcára.

Természetesen a kézműves tevékenységek, játékok, családi “sport”-programok, arcfestések, tombola, közös éneklés sem maradhat ki az egésznapos programból.

Rendszeres támogatóinknak köszönhetjük, hogy minden évben sikerül a résztvevők éhségét és szomjúságát büfénkben csillapítani.

Az ilyenkor természetesnek tűnő, a gyermekeknek szóló apró, dolgozóink készítette ajándékokat és a tombola nyereményeit szintén támogatóink segítségével egészítjük ki értékesebb darabokkal.

Az így keletkezett bevétel alapítványunkon keresztül természetesen a csoportokat gyarapítja (játékok, kirándulások, múzeumok belépői, stb.).

Reméljük, hogy az elkövetkező gyermeknapok lehetőséget adnak a továbbiakban is az önfeledt kacagásra, a szórakozásra, az óvoda és egymás jobb megismerésére.

 

 

Mindezekhez jó szórakozást kívánunk !