Alma nap

A korábbi években októberben az egész óvoda buszra ült és elindult almát szüretelni. A pomázi Munkaterápiás Intézet almáskertjében másztuk meg a fákat, kóstoltuk meg a gyümölcsöket, szedtük tele hátizsákjainkat, kosarainkat.

Sajnos az óvodásoknak és kisiskolásoknak is alkalmas területen kivágták a fák nagy részét, ezért új lelőhely után kell néznünk. Kérjük, hogy aki tud olyan almáskertről, ahová a kisebb gyerekeket is beengedik, az szóljon vagy írjon nekünk !!! Elérhetőségeink megtalálhatók a “Névjegy” oldalon !

 

A szüret élményeivel és a begyűjtött gyümölccsel gazdagabban tértünk vissza az óvodába, ahol ilyenkor megkezdődött a “feldolgozási” folyamat. Szüret nélkül is az almák segítségével és felhasználásával végezzük napi tevékenységeinket (játék, ábrázolás, ének, matek, stb.), különféle receptek alapján készítünk salátát, süteményt, befőttet, kompótot, gyümölcs-sajtot belőle.

Az ősz kiemelkedő eseménye az immár hagyományossá vált Alma-nap, amikor egy péntek délutánt a szülőkkel közösen töltünk el.

Ezen a napon a csoportok almából készült “remekműveit” megkóstolhatja mindenki a büfében. Az így keletkezett bevétel alapítványunkon keresztül természetesen a csoportokat gyarapítja (játékok, kirándulások, múzeumok belépői, stb.).

A különféle kézműves tevékenységekben, családi közös “sport”-versenyben, arcfestésben, játékokban, tombolában való részvétellel gyorsan múlik az idő.

Bízunk abban, hogy az elkövetkező évek Alma-napjai is kellemes délutáni időtöltésre adnak lehetőséget mindenkinek, és ötleteinket otthon is kipróbálják a gyermekekkel együtt!

 

 

Jó szórakozást kívánunk !