Alma nap

A korábbi években októberben az egész óvoda buszra ült és elindult almát szüretelni. A pomázi Munkaterápiás Intézet almáskertjében másztuk meg a fákat, kóstoltuk meg a gyümölcsöket, szedtük tele hátizsákjainkat, kosarainkat.

Sajnos az óvodásoknak és kisiskolásoknak is alkalmas területen kivágták a fák nagy részét, ezért új lelőhely után kell néznünk. Kérjük, hogy aki tud olyan almáskertről, ahová a kisebb gyerekeket is beengedik, az szóljon vagy írjon nekünk !!! Elérhetőségeink megtalálhatók a “Névjegy” oldalon !

 

A szüret élményeivel és a begyűjtött gyümölccsel gazdagabban tértünk vissza az óvodába, ahol ilyenkor megkezdődött az egészen decemberig tartó “feldolgozási” folyamat. Szüret nélkül is az almák segítségével és felhasználásával végezzük napi tevékenységeinket (játék, ábrázolás, ének, matek, stb.), különféle receptek alapján készítünk salátát, süteményt, befőttet, kompótot, gyümölcs-sajtot belőle.

Az ősz kiemelkedő eseménye az immár hagyományossá vált Alma-nap, amikor egy péntek délutánt a szülőkkel közösen töltünk el.

Ezen a napon a csoportok almából készült “remekműveit” megkóstolhatja mindenki a büfében. Az így keletkezett bevétel alapítványunkon keresztül természetesen a csoportokat gyarapítja (játékok, kirándulások, múzeumok belépői, stb.).

A különféle kézműves tevékenységekben, családi közös “sport”-versenyben, arcfestésben, játékokban, tombolában való részvétellel gyorsan múlik az idő. Ilyenkor dolgozóink “másik”, nem hivatalos arcát is megismerhetik a tréfás műsorszámok segítségével.

Bízunk abban, hogy az elkövetkező évek Alma-napjai is kellemes délutáni időtöltésre adnak lehetőséget mindenkinek, és ötleteinket otthon is kipróbálják a gyermekekkel együtt!

 

 

Jó szórakozást kívánunk !