Koronavírus tájékoztató- archivált

KORONAVÍRUS –  INFORMÁCIÓK

 

 

Tisztelt Szülők! Új információk az iskolába készülő gyermekek szülei részére, itt a linken:    FELHIVAS_A3_2021-2022 (1)

 

 

2021. 03.07.

 

Holnapi napon, azaz 2021. márc.8-án az Aradi óvoda fogadja azokat a gyerekeket, akiknek ügyeletet igényeltek a szülei. (A két tagóvoda gyermekeit is.)

A tavalyi ügyeleti rendhez hasonlóan az ügyeletet igénylő szülőktől munkáltatói igazolás szükséges! (igazolás, hogy nem tudja otthonról végezni a munkáját, ill. a járványhelyzet elhárításában dolgozik- eü., BKK, FKFV, élelmiszerüzlet, stb.) Aki kért ügyeletet, hozza reggel magával a munkáltatóit, vagy küldje az óvoda e-mail címére. ( info@aradiovoda.ujpest.hu)
Ügyeletet szülő elektronikus módon is tud kérni a kormányrendelet alapján, csatolva a megfelelő igazolást.Köszönjük!
Kedves Szülők!
Tegnap megtiltották, ma mégis engedélyezték az óvodákban hétfőtől a gyermekfelügyeletet (ügyeletet). Csütörtökön az intézményvezetőink felmérték az igényeket, így tudjuk, hány gyermeket kell ellátnunk az előttünk álló időszakban.
A hétfőtől ügyeletet igénylők még a megszokott intézményekbe vihetik a gyermeküket, azonban a keddi átállással intézményösszevonások várhatók, így előfordulhat, hogy nem abban az intézményben tudjuk a felügyeletet biztosítani, amelyikbe jár a gyermek.
A helyzetre való tekintettel továbbra is azt kérjük a szülőktől – melyre egyébként a ma megjelent kormányrendelet is kitér -, hogy csak legszükségesebb esetben (munkavégzés, védekezésben való részvétel) vegyék igénybe az ügyeleti rendszert, így például GYES-en, GYED-en lévő szülők lehetőség szerint maradjanak otthon a gyermekeikkel.
Továbbra is kiemelten kérjük, hogy csak egészséges gyermeket vigyenek az intézményekbe!
Déri Tibor Bedő Kata
polgármester alpolgármester
(2021.márc.6-i bejegyzés)

 

2020.05.27. Ajánlások és rendelkezések az óvodai ellátást igénybe vevők részére.

Kedves Szülők!

A 215/2020. (V.20.) Kormányrendelet 1.§-a alapján 2020. június 2-ától a Budapest Főváros területén működő óvodák és bölcsődék a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek. Ennek megfelelően az Újpest Önkormányzata fenntartásában lévő óvodák a nyár alatt folyamatosan nyitva tartanak, azonban a járványhelyzetre való tekintettel a következő óvintézkedések betartását ajánlom:

👉a gyermeket a vele egy háztartásban élő szülő (mindig csak egy fő) viheti be az óvodába és viheti el az intézményből,

👉a szülőknek az óvoda területén kötelező a szájmaszk használata,

👉a gyermekek átadása, átvétele az óvodapedagógus részére a csoportszoba ajtajában történik, az óvodapedagógusnak ez idő alatt kötelező a szájmaszk használata,

👉abban az esetben, ha a gyermek vagy vele egy háztartásban élő személy külföldön tartózkodott, fertőzött országból, területről érkezik, a hazaérkezéstől számított 14 napig nem mehet óvodába,

👉az óvodák bejáratánál kihelyezett érintésmentes kézfertőtlenítők vannak, ezek használata javasolt a szülők számára is, amikor belépnek az óvodába,

👉óvodai búcsúztatók, szülői értekezletek megszervezése átgondoltan, az egyidejű, tömeges jelenlétet mellőzve, lehetséges. Ajánlott ezeket udvaron, szabad levegőn megtartani, nem zárt térben. Minden óvoda vezetője egyénileg dönthet arról, hogy ezen alkalmakat megtartja-e az intézményben és ha igen, milyen formában.

❗️A Gazdasági Intézmény hetente egyszer teljeskörű fertőtlenítést végez minden intézményben.❗️

Kérjük a Szülőket, hogy az ajánlásokat vegyék figyelembe, és mindenki ennek megfelelően járjon el!

Köszönöm!

Déri Tibor
polgármester
IV. kerület

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendelkezései és ajánlásai itt olvashatóak.

Házirendünk kiegészítése

Kedves Szülők!

2020.06.02.-án minden gyermeket szeretettel várunk.

A Koronavírus járvány vészhelyzete megszűnt.

A Házirendünket a következőkkel egészítjük ki a Koronavírus járványra való tekintettel.

  1. Kérjük a kedves szülőket, hogy az Önkormányzat ajánlását vegyék figyelembe!
  2. A házirendünkben előírtaknak megfelelően fokozottan felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy csak egészséges gyermekeket veszünk be az óvodába (ez ügyben a szülők felelősségét fokozatosan kérjük).
  3. Az épület adottságai lehetővé teszik, hogy a gyermekek öltöztetésekor a szülők a 1,5-2 méter távolságot egymás között megtarthatják.
  4. Az Önkormányzat biztosított minden intézmény számára érintésmentes hőmérőt, a gyermekek hőmérsékletét óvodába érkezésekor megmérjük.

 

Mindenkinek jó egészséget és napsütéses nyarat kívánunk !

 

2020.05.21. Azok számára, akik igénylik június 2-től az óvodai ellátást és nem neten rendelik az ebédet, május 25-én, hétfőn 7-tól 14-ig EBÉDBEFIZETÉS AZ IRODÁBAN!

 

2020.05.21

 

 

2020.04.17.

Tisztelt Szülők!

Az Operatív Törzs meghosszabbította a rendkívüli helyzetet. Egyúttal megszületett a döntés az óvodáink  RENDKÍVÜLI NYÁRI ZÁRÁSTERVÉRŐL is.

Az Aradi Óvoda zárása: 2020.06.08-06.26

A Csányi Tagóvoda zárása: 2020.04.27-05.15

A Pozsonyi Tagóvoda zárása: 2020. 05.18-06.05-ig.

Az ügyeletet az intézmény mindhárom épületének gyermekei számára 04.27-től az Aradi óvoda látja el a CSÁNYI ÓVODA TELEPHELYÉN!

Az ügyeletet igénybe venni az eddig megszokott szigorú feltételek mellett (munkáltatói igazolással) lehetséges. Amennyiben az ügyeletet olyan gyermek veszi igénybe, aki már hosszú ideje nem látogatta az intézményt, úgy orvosi “egészséges” igazolás is szükséges.

Felmerülő kérdéseikre szívesen válaszolunk munkaidőben a Csányi Óvoda telefonszámán (061/389-03-59)

További jó egészséget kívánunk!

 

 

2020.04.14.

Tisztelt Szülők! Az iskolai beiratkozással kapcsolatban segítségnyújtásképp itt található néhány információ. A gyermekek oktatási azonosító számát elkérhetik az irodában (telefonon), e-mailben, vagy az óvónéniktől is.

A választott iskola április 24-ig fogadja a beiratkozás szándékát jelző (ha másik iskolához tartoznak, annak megjelölésével) igénybejelentésüket, elektronikus úton vagy telefonon.

A körzetes általános iskola hivatalból ápr. 28-ig felveszi azokat a gyerekeket, akikről nem kapott információt más iskolákból, hogy felvették volna.

A tényleges beiratkozás ápr.28 és május 15 között történik, a KRÉTA rendszerén keresztül.

Kérjük minden esetben tájékozódjanak a pontos információkról a választott iskola honlapján, mindenütt fenn vannak a legfontosabb tudnivalók a beiratkozás menetéről.

 

2020.04.08

Nem érhető el leírás a fényképhez.

2020.03.30. Tisztelt Szülők!

A 7/2020. (III.25.) EMMI határozat értelmében, az óvodai előjegyzési lap visszaérkezésének határideje

2020. április 15-ére módosult!!!

A 2020/21-es nevelési évre a beiratkozáshoz az Előjegyzési lap leadásának határideje 2020.04.15.
Az Előjegyzési lapokat fenti időpontig kérjük az alábbi lehetőségek szerint folyamatosan eljuttatni az óvodába!

Előjegyzési lap letöltése

03.25

Kedves Szülők!

Az óvodai beiratkozás a 2020/21-es nevelési évre :

Mostantól – ápr.15-ig az óvoda részére az előjegyzési lap leadásával történik.


A koronavírus járvány miatt a 2020/21-es nevelési évre a beiratkozás rendje az alábbiak szerint módosul:
A GDPR szabályoknak megfelelően a beiratkozáshoz szükséges Előjegyzési lapot megtalálhatják itt a letöltés gomb alatt. Kérem, töltsék le, töltsék ki és lehetőség szerint a következő módon juttassák el az intézménybe:
1.) email-ben : info@aradiovoda.ujpest.hu
2.) Postai úton: 1043. Budapest, Csányi L. u.30.
3.) Személyesen: Csányi Tagóvoda (ügyeletes) 1043. Bp. Csányi L. u. 30.

A beiratkozás határideje: 2020.04.15. 18.00 óra

Az Óvodai előjegyzési lapot az alábbi linken találják:

Letöltés

 

2020.03.23.

OT javaslat az ügyeletes óvodákra vonatkozóan

2020.03.18

Kedves Szülők! Az ügyeleti létszám felmérése mindig szerdától-szerdáig zajló heti bontásban fog megvalósulni.  Amennyiben Önök közül bárkinek (a korábban meghatározott szigorú feltételi rendszer alapján: munkájában nélkülözhetetlen, vagy egyedülálló és nem tudja megoldani a gyermek felügyeletét) szükségessé válik az ügyelet igénybevétele, szíveskedjen e-mailben jelezni az info@aradiovoda.ujpest.hu e-mail címre legkésőbb szerda reggel nyolc óráig! Így tudjuk hétről hétre biztosítani a gyermekek lehető legbiztonságosabb elhelyezését és az étkezésüket megrendelni. Köszönjük!

 

 

 

Déri Tibor Polgármester tájékoztatása, 2020.03.16-n, 12 óra körül:

ÓVODÁK, BÖLCSŐDÉK
❗️Fél órával ezelőtt ért véget az óvodavezetőkkel történt egyeztetés, erről is szeretnék tájékoztatást adni

Először is szeretném megköszönni minden óvodavezetőnek, óvodapedagógusnak, hogy már a hétvégén felmérték az igényeket. Köszönöm, hogy az adott helyzethez konstruktívan álltak.

⚠️ Az egyeztetésen az a döntés született, hogy az alábbi öt óvoda fog ellátni ügyeletet szerdától az előttünk álló időszakban.

Bőrfestő Óvoda
Virág Óvoda
JMK Óvoda
Aranyalma Óvoda
Csányi Óvoda

‼️Felhívjuk a figyelmet, hogy csak azon szülők számára ajánlhatjuk fel ennek a lehetőségét, akiknek a munkája nélkülözhetetlen, a járvánnyal kapcsolatos feladatok valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához, továbbá azon egyedülálló szülők számára, akik egyedül nevelik gyermeküket és a munkahelye sem biztosítja számára a távolmaradást.

ℹ️ Hangsúlyozzuk továbbá, hogy kiscsoportos felügyelet (maximum 10 fő) esetében is magasabb a fertőzésveszély, mintha otthon lenne a gyermek.

Szerdától – az óvodavezetők kérésének megfelelően – a szülők az ügyeletbe a gyermeket a bejárati ajtóig vihetik, ahol az óvoda dolgozói átveszik a gyermeket és gondoskodnak róluk.

⚠️ Az egyeztetésen az együttműködő óvodák esetében azt kértük, oldják meg, a gyermekekre ne nyugdíjas, ne krónikus betegségben szenvedő munkavállalók vigyázzanak, hanem csoportosítsák át a munkaerőt másik óvodákból. Ennek a koordinációja az intézmények feladata.

A jelenlegi helyzetben továbbra is azt tanácsoljuk, aki teheti, maradjon otthon!

Most legfontosabb, hogy mi újpestiek összefogjunk, vigyázzunk egymásra!

Déri Tibor
Polgármester

 

Az ARADI ÓVODA, CSÁNYI – ÉS POZSONYI TAGÓVODÁK gyermekeit a Csányi Óvoda fogadja!

A meghirdetett nyílt napok a helyzetre való tekintettel természetesen elmaradnak.

 

 

 

 

A 2020-21-es nevelési évre a BEIRATKOZÁS időpontja 2020.04.20-tól 2020.04.24-ig. (részletek az Aktualitások/Óvodai beirtkozás menüpont alatt)